Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Jedna osoba stradala u klizištu kod Kaknja

kliziste kakanjPrema posljednjim informacijama, jedna osoba stradala je u klizištu koje je sinoć pogodilo kakanjsko naselje Bare. Klizište je zatrpalo dvije kuće u kojima su ostale zarobljene četiri osobe.

Naporima spasilaca, oko 22.00 iz porušenog objekta izvučena je jedna djevojčica, a oko 1.00 h iza ponoći spašene su još dvije osobe. Četvrta osoba je preminula najvjerovatnije uslijed povreda koje je zadobila tokom urušavanja objekta.

Prema riječima načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre, u prizemnim objektima koje je klizište progutalo živjelo je sedam porodica s dvadesetak članova.

U izvlačenju ispod ruševina učestvovali su pripadnici Civilne zaštite, a pomagali su im vatrogaci, policija, MUP i rudničke čete za spašavanje. Kakanjski načelnik istakao je da ovo klizište u naselju Bare nije bilo evidentirano tokom majskih poplava i klizišta.

Radi se, kazao je Mandra, o rudničkoj jalovini koja se decenijama odlagala na ovom mjestu, udaljenom svega kilometar od centra grada. Odlaganje je davno prestalo i sad se ta zemlja pokrenula i ugrozila još nekoliko kuća, koje su već evakuirane.

Federalna.ba/Avaz.ba/Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress