Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pripreme za novu turističku sezonu

piramida pripremeUposlenici Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” tokom zimskog perioda vrijedno rade na promociji projekta istraživanja Bosanske doline piramida. Koordinator vodiča Fondacije Ajdin Ahmetspahić održao je niz predavanja u Zenici i Sarajevu i to na Mašinskom i Metalurškom fakultetu u Zenici te tri prezentacije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Predavanja su organizirana uz pomoć studentskih udruženja te profesorice i šefice odsjeka za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu doc.dr. Maide Koso-Drljević.

Ove prezentacije projekta studentima i profesorima naišle su na odličan prijem i već rezultirale posjetom lokacijama u Visokom kao i planovima za nastavak saradnje.

U toku je i uspostavljanje saradnje s hotelima u Sarajevu poput hotela Centar, hotela Bistrik, hotela Europe i hotela Italia.

Ahmetspahić je posjetio i niz hostela u Sarajevu te im dostavio pakete reklamnog materijala s ponudama za obilazak bosanskih piramida i informacijama o projektu istraživanja.

U pripremi su i dvije prezentacije za studente i to u studentskim domovima na Nedžarićima i Bjelavama, a koje će biti realizirane u saradnji s prijateljima iz JU Studentski domovi, Studentskog Parlamenta SPUS i prijatelja iz muzičke grupe “Samo broj”.

Prezentacije će biti održane 16. januara u Velikoj sali Studentskog doma Nedžarići te 17. januara u Plehari Studentskog doma Bjelave.

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress