Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Lejla Imamović u radnoj posjeti kod Zahire Virani, zamjenice rezidentnog predstavnika UNDP-a

lejla imamovic UNPoslanica u Skupštini ZDK i delegat u Domu naroda FBiH Lejla Imamović članica DF-a iz Visokog boravila je u radnoj posjeti kod Zahire Virani, zamjenice rezidentnog predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP). Inače na ovaj sastanak pozvane su parlamentarke iz PS BiH, te Parlamenta Federacije (oba Doma).

-“Bilo nas je oko 25 parlamentarki, te predstavnice agencije Ujedinjenih nacija (UN) – UNDP, UN Women i UNFPA. Poziv sam dobila direktno iz Ureda UNDP, a riječ je o “Radnom ručku kod Zahire Virani”. Razgovaralo se o jačanju međusobne saradnje povodom ravnopravnosti spolova, te je dogovoren ponovni susret u skoroj budućnosti i uspostavljanje saradnje među predstavnicama UN-a i predstavnicama zakonodavne, ali i izvršne vlasti u BiH, (oba entiteta)”. – izjavila je za Visoko.co.ba Lejla Imamović.

Parlametnarke su vrlo raspoložene za ovakav vid saradnje, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju i iz kojeg entiteta dolaze. Pored predstavnica UN-a učešće u raspravi uzelo je nekoliko gošći među kojima i visočka predstavnica Imamović.

lejla imamovic UN 1Izlaganje Lejle Imamović je bilo je sadržano u tome da imamo dovoljno podjela u BiH, nacionalnih, etničkih i drugih, te da se njoj lično ne sviđa uvođenje i tih “gender” podjela, ali je i konstatovala da se ipak žene zbog svog diskriminirajućeg položaja u BiH, moraju i trebaju udružiti i biti podrška jedna drugoj bez obzira na stranačku i etničku pripadnost.lejla imamovic UN 2

Proudly powered by WordPress