Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Odlično, nakon kredita od 5 miliona, Općina ima namjeru da nas zavali sa još jednim kreditom!

prijedlog dnevnog reda 26 sjednice ov visokoAko je vjerovati onome što nam Kolegij OV Visoko priprema za narednu 26. Sjednicu onda možemo jasno vidjeti da ova vlast ima namjeru do svog odlaska nakon lokalnih izbora 2016.godine da Visoko ostavi u dužničkom i kreditnom ropstvu. Podsjećamo, već je ranije odlučeno da se “zavalimo” u kredit od 5.000.000KM koji bi trebao da riješi pitanje vodosnabdijevanja, iako nije precizirano kako.

Prema prijedlogu tačaka Dnevnog reda za narednu sjednicu možemo primjetiti da je od osam predloženih tačaka ona pretposljednja i najinteresantnija. Ova tačka ima zvanični naziv: Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju za izgradnju Centra za upravljanje komunalnim otpadom. A izvjestilac bi trebala biti pomoćnica načelnice Edina Ferizović.

Ovdje se vjerovatno radi o tzv. reciklažnom dvorištu o kojem se ranije dosta diskutovalo, međutim i po pitanju vodosnabdijevanja i po pitanju tih mašina za reciklažu postoje mišljenja unutar JKP “Visoko” da je nemoguće realizovati niti jednu od dvije zamisli. Prvu iz razloga što nema dovoljno vode na izvorištu Vrutak, a drugu jer takav sistem postoji već u Tuzli i pokazao se u praksi kao nerentabilan.

Nadati se samo da se u ovim ozbiljnim stvarima neko neiživljen ne igra politike i vizionarstva koje nas uvodi u eru novog dužničkog ropstva kakvo smo imali odmah nakon rata kada su nam anuiteti prelazili mogućnost otplaćivanja, a ispaštalo kompletno Visoko. Ali isto tako nadamo se i da će ovaj prijedlog Dnevnog reda naredne sjednice OV Visoko ostati na ovom “prijedlog”.

Proudly powered by WordPress