Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki košarkaši u subotu gostuju kod KK “Spars” Mostar

KK Visoko 2014U okviru 16. kola košarkaške A2 lige – grupa jug, visočki košarkaši ovog vikenda će, u borbi za prestiž, gostovati kod ekipe KK “Spars” u Mostaru. Naime, Visočani su i pored nezavidne situacije u klubu uspjeli osigurati dobar plasman na tabeli, te se tako trenutno nalaze na 5. mjestu, uz što valja napomenuti i pomjeranja na tabeli iz prethodnog kola kada su Visočani pauzirali.
Utakmica, koja je na programu u subotu od 16:00 sati, će mnogo značiti za ekipu KK “Visoko” jer bi pobjedom u ovoj utakmici mogli prići sasvim blizu osvajanja drugog ili trećeg mjesta, te će zasigurno biti veoma zanimljivo ispratiti sami kraj sezone u kojoj su ostala još samo tri kola do krajnjeg razrješenja ovogodišnjeg osvajača, iako se već pretpostavlja da će prvo mjesto na tabeli zauzeti ekipa KK “Goražde”, kojoj do kraja sezone ostaju još dvije utakmice na domaćem terenu protiv ekipa iz donjeg dijela tabele. 

Visočani će, ukoliko žele ostvariti odličan plasman u ovom prvenstvu morati upisati sve tri pobjede do kraja sezone, što će biti izuzetno teško, budući da igraju tri teške utakmice, od kojih je prva ovog vikenda u Mostaru gdje ih dočekuje snažan protivnik, ekipa Spars, koja je na trećem mjestu i još uvijek u utrci za naslov, ali vrijedi napomenuti da je i ova ekipa u silaznoj putanji i da su pobijedili tek jednu od posljednje 3 utakmice. Poseban hendikep za ekipu iz Visokog jeste i manjak igrača u rosteru, zbog sve češćih povreda glavnih igrača ekipe, pa su tako u prethodnoj utakmici igrali sa samo šest igrača, gdje je umor na kraju odnio danak, zbog čega su Goraždani slavili tek u četvrtoj četvrtini. 
No, ipak, pored svih otežavajućih okolnosti možemo očekivati od stručnog štaba i igračkog kadra ove ekipe da daju svoj maksimum na kraju prvenstva i ostvare što bolji plasman, kako bi pokazali svoj raskošan košarkaški talenat i zbog toga je neophodno da svi ljubitelji košarke u Visokom posjete utakmice ovog kluba i daju svoj doprinos sa tribina.

Proudly powered by WordPress