Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Džepovi puni kamenja” u Gradskom kinu Visoko

bebada99aaa9847746eea59472544575 XLPredstava “Džepovi puni kamenja”, nastala u koprodukciji Dramskog studija Kakanj i BNP Zenica, bit će održana 30. marta u 19:30 u Gradskom kinu Visoko. 

Rađena je po tekstu Sarah Marie Jones, autorski je projekat Mirze Mušije i Mirze Bajramovića, koji ujedno čine i glumačku postavu.

Radnja predstave je smještena u malo mjesto daleke egzotične Irske, u kojem ljudi žive teško, isključivo od fizičkog rada. Sve se mijenja onog trenutka kad u to mjestašce dođe holivudska filmska ekipa sa svjetski poznatim zvijezdama i počne birati statiste za film koji se snima na toj lokaciji. Ti događaji sasvim poremete ustaljeni život mještana, donesu im brojne probleme i dileme. Tekst je napisan iz vizure dva mlada čovjeka koji pokušavaju statiranjem u filmu izaći iz anonimnosti i steći slavu, a usput, na lagan način, zaraditi novac. Većina ostalih likova koje upoznajemo u ovoj priči su, naravno, karakteristični i posebni po načinu  ostvarenja svojih htijenja, koja se mogu svesti na jedno, a ono glasi: pobjeći u Ameriku i postati dio velike filmske industrije.

Proudly powered by WordPress