Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Utakmica bh. rukometne reprezentacije ipak u Zenici, a ne u Visokom?

reprezentacija bih katar

Nakon što smo proteklih dana pisali o tome kako je termin utakmice rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Bjelorusije, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, otkazan u tuzlanskom Mejdanu, zbog održavanja sajma Energa, danas su zvaničnici zeničke Arene potvrdili kako su pregovarali o zakazivanju termina za ovu utakmicu u Zenici.

Utakmica koja je na programu 11. juna vrlo vjerovatno odigrati će se u Areni u Zenici, a kako je za portal zenicablog.com potvrdio Feđa Jovanović, direktor JP za sportske objekte grada Zenice, on je danas u Sarajevu razgovarao sa direktorom i generalnim sekretarom reprezentacije Mirzom Muzurovićem i Smajom Karačićem, te je dolazak rukometnih Zmajeva u Zenicu vrlo izvjestan.
Poslije ovih pregovora mi možemo zaključiti kako u našem gradu, nekada oazi rukometa, ne postoji više interesovanje za organizaciju ovakvih događaja, koji bi u velikoj mjeri doprinijeli razvoju popularnosti kako rukometa, tako i drugih sportova. Također, postavlja se i pitanje da li je opravdano to što je OV Visoko Javnoj ustanovi KSC “Mladost” dodijelilo jurisdikciju nad još jednim sportskim objektom, budući da uprava ove Javne ustanove nema nikakvu inicijativu, niti se trudi da doprinese održavanju jednog ovakvog događaja u Visokom, što dovodi u pitanje i mogućnost uprave da vodi i ove sportske objekte.

Proudly powered by WordPress