Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pomozimo šehidskoj porodici Musić iz Gornjih Poriječana

Neuslovna kuća Musić Poriječani SmallMusić Rajifa sa svojom kćerkom živi u mjestu Gornji Poriječani kod Visokog i kako sama ističe, ni sama ne zna kako će dočekati naredne dane. Naime, one žive u kući koja nema struje i vode, nema ni kupatila, a tokom zimskog perioda krov je počeo prokišnjavati, a kuća lagano obrušavati, što je čini bezuslovnom za život, dok je proteklog maja, u vrijeme velikih poplava, voda probila kroz zemlju u podrum i napravila velike probleme za njih dvije. Ipak, Rajifa i njena kćerka nemaju gdje drugo, tako da su prinuđene da tu borave i opravdano se boje i za svoje zdravlje i za svoj život.

“Živim sa kćerkom koja uprkos svemu ide na fakultet, a koji je samofinansirajući. Teške duše moram priznati da smo u bezizlaznoj situaciji te zbog toga tražimo pomoć. Išla sam i u Opštinu Visoko da tražim pomoć za obnovu kuću, ali tamo su mi rekli da oni ne mogu pomoći, a i gdje god smo se obraćali svi su nam rekli da nam pomoć nije potrebna jer po njima imamo dovoljan novčani iznos za život i obnovu kuće. No oni ne znaju u kakvoj situaciji i u kakvim neuslovima mi živimo, jer nisu dolazili na lice mjesta da utvrde stanje”, ističe Rajifa uz poruku da je lošeg zdravstvenog stanja zbog čega je bila u bolnici, a liječenje joj još uvijek traje.

Porodica Musić je inače izbjegla iz opštine Vlasenica i šehidska je porodica. Od svojih bližnjih ukućana nemaju nikoga jer su svi stradali u proteklom ratu, tako da su njih dvije bukvalno prepuštene same sebi.

Ukoliko želite pomoći ovoj porodici, kontakt telefon je 065-201-228, a broj žiro računa: 3385702516730068.

 

Proudly powered by WordPress