Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Društvo socijalnih radnika ZDK-a upriličilo svečanu sjednicu

drustvo soc radnika27.mart se u svijetu obilježava kao Dan socijalnih radnika. Društvo socijalnih radnika ZDK-a tim povodom je upriličilo svečanu sjednicu i zahvalilo se pojedinicma i ustanovama koji su u proteklih godinu svojim angažmanom  bili uz najranjivije kategorije društva i djelovali na očuvanju digniteta ove profesije .

Uz kontinuiranu brigu i podršku sve većem broju osoba u stanju socijalne potrebe, što je zastrašujući pokazatelj društvene krize, Društvo socijalnih radnika ZDK-a  je u proteklih godinu svoje aktivnosti fokusiralo na unapređenje ove djelatnosti  kao nauke.

Uz  redovne edukacije Društvo dodatno pokušava unaprijediti rad socijalnih radnika i korisnicima osigurati kvalitetnije usluge. Uloga socijalnih radnika u aktuelnom vremenu  je više nego važna, ali je  pitanje kako odgovoriti sve većim potrebama ljudi.

Ovo Društvo je jedino u BiH koje izdaje i svoj stručni časopis namijenjen socijalnim radnicima i svima koji rade u oblasti socijalne zaštite. Na svečanoj sjednici Društva socijalnih radnika ZDK –a dodijeljenje su zahvalnice pojedincima i ustanovama  koji su  protekle godine svojim angažmanom  bili uz najranjivije kategorije društva i djelovali na očuvanju digniteta ove profesije.

Stalno povećanje broja korisnika usluga socijalne zaštite, među kojima je nažalost sve više maloljetnika, diktira pravce djelovanja Društva socijalnih radnika ZDK-a u narednom periodu. Sa svečanosti u povodu Međunarodnog dana socijalnih radnika javnosti su poručili da su spremni prihvatiti te izazove, ali da im je za to, uz kooridinirane aktivnosti  profesionalaca iz drugih oblasti, nužna i  podrška društvene zajednice.

Federalna.ba/Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress