Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

”Ni ja ovo ne gledam na televiziji, jer ovo se nema šta vidjeti”

ov visokoDanas je Općinsko vijeće Visoko održalo 1. tematsku sjednicu. Sjednici je prisustvovao 21 vijećnik, te predsjednici ili predstavnici mjesnih zajednica. ”Ni ja ovo ne gledam na televiziji, jer ovo se nema šta vidjeti” je bila izjava Omanović Jasmina (SBB) koja najbolje oslikava situaciju općinskom zakonodavnom tijelu. Sjednica je trajala skoro pet sati.

Izvještaj po tačkama dnevnog reda:

Na samom početku je usvojen dnevni red uz nekoliko replika.

  1.       Izvještaj o radu savjeta mjesnih zajednica općine Visoko u 2014. godini,

IZVJESTILAC: Edina Ahmetović, pomoćnica načelnice

            Bez rasprave i dodatnih pitanja počela su izlaganja predstavnika mjesnih zajednica, međutim zbog bliskosti dvije tačke zaključilo se da izlaganja budu zajednička a da se o tačkama odvojeno glasa. Svih 26 predstavnika je imalo priliku da da dodatna obrazloženja o problemima mjesnih zajednica, što nisu svi iskoristili jer su smatrali da je izvještaj koji su poslali sasvim dovoljan. Najveći problem je bio na relaciji Frljak Adnan – predsjednik MZ Moštre. Na kraju Izvještaj je usvojen sa 18 glasova ZA uz nekoliko dodatnih zaključaka koji trebaju poboljšati rad mjesnih zajednica.

      2.      Informacija o stanju infrastrukturnih objekata u mjesnim zajednicama općine Visoko u 2014. godini, sa posebnim osvrtom na stanje niskonaponske mreže, objekata za vodosnabdijevanje i kanalizacione mreže i gasne mreže

IZVJESTILAC: Edina Ahmetović, pomoćnica načelnice

IZVJESTILAC: Edina Ferizović, pomoćnica načelnice

            Informacija je usvojena sa 18 glasova ZA.

Proudly powered by WordPress