Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“I od jednih, i od drugih, u širokom luku…hiljadu konaka”

husejn smajlovic1U nekoliko navrata prenosili smo FB statuse Husejna Smajlovića, dugogodišnjeg sekretara OO SDA Visoko koji je na toj dužnosti bio u svim fazama ove stranke u Visokom. Iz tih razloga smatrali smo da iznošenje političkih stavova putem društvenih mreža jednog ovakvog pojedinca koji je akter i svjedok nekih od najvažnijih političkih događaja na lokalnom nivou treba da pročita i šira javnost. Međutim, lokalnim smutljivcima i uhodama nije dugo trebalo pa da manipulatorskim metodama koje su uveli kao političku praksu od 2010.godine ovog čovjeka proglase “izvorom informacija našeg portala”. Istina, Husejn i jeste i nekoliko navrata najdirektnije bio naš izvor informacija, ali to je bilo u vrijeme dok je Ahmet Kurspahić bio predsjednik stranke i u vrijeme kada su se nesuglasice s medijima završavale na način da nam je Husejn Smajlović po službenoj dužnosti slao zvanične dokumente kojima je OO SDA Visoko demantirao naša pisanja ili stavove drugih objavljene na Visoko.co.ba. Dakle, sve suprotno metodama ovih danas, koji nam umjesto zvaničnih dokumenata šalju maskirane napadače da nas fizički napadaju hinjski i s leđa.

U najnovijem postu na svom FB profilu Husejn Smajlović kaže:

Nedavnim statusom u kojem sam iznio svoje viđenje i stav (ne sporeći pravo drugima na drugačije), na priču izbora u OO SDA Visoko i “zanimljivom” razvoju situacije sam stavio tačku. Uzgred, po rasporedu glasanja za moje područje, na to glasanje nisam ni izlazio. Dirnuvši, valjda, sujetu umišljenih dunjalučkih veličina, do mene doprije (htio ne htio) nekoliko, adekvatnijeg izraza nemam, smradanja. U određenom smislu na njih sam odgovorio statusom: “nikada, ni u pokušaju, se pravdati onom ili onima koji se, zaobilazeći tebe, olahko prima/ju na “zdravo za gotovo” habere. I od jednih, i od drugih, u širokom luku…hiljadu konaka. Taze iz Visokog.”

Obzirom na pozadinu i podlost, izdvojit cu dva smradanja.

Prvo: Šta hoće onaj hadžija, gdje je on bio u ratu?
Mada ih je puno više kojima je to pitanje trebalo postaviti prije mene, evo ukratko. Moj stariji brat Ejub a.r. je 1993. godine od posljedica teškog ranjavanja na kralupskom ratištu preselio na Ahiret. Mlađeg brata Jakuba agresije na BiH (u mnnožini uvijek pišem) su zatekle u Italiji. Odmah se krenuo probijati ka Bosni. Nadomak Bosne, Hrvati ga vraćaju pa se uspijeva drugim putevima probiti i odmah se stavio na raspolaganje Armiji BiH, u kojoj ostaje do kraja agresija. Uz put je sretao one (koji su danas faktori u društvu i privilegiraniji od boraca) koji bježe iz Bosne govoreći mu da je lud jer “tamo puca, gine se…”. Vi svojim putem, ja svojim, kratko im je odgovarao. Danas je on u čuvarskoj službi umiruće firme. O tome kako sam ja 1990 godine završio u firmi u tada već četnickom Ilijašu, gdje sam bio (a bio sam cijelo vrijeme u BiH) i šta sam radio, vama gubatorima stojim na raspolaganju kada se pogledamo u oči.

Drugo smradanje ide u smislu da sam ja bio izvor informacija za www.visoko.co.ba, posebno u vrijeme dok sam bio uposlenik. O tome neka se (pozivam ih) izjasni navedeni portal. Moje prvo pravilo je bilo, dok sam profesionalno radio u SDA Visoko, da sve što je unutra i ostaje unutra. To znaju, između ostalih, i momci koji su bili povremeno angazirani i to pravilo sam im prvo naglasavao. S ovim, “ende”!

A za eventualno “raščišćavanje”, kao i uvijek, tu sam, ali u živo i da se u oči gledamo.

Proudly powered by WordPress