Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki umjetnici na jednom mjestu – Snovi mladih

Plesna škola “Zumba Visoko” koja postoji već dvije godine i uspješno radi sa preko 100 članova, u Visokom i Kaknju, u petak, 24. aprila 2015. godine, po prvi put u Gradskom kinu Visoko, organizuje manifestaciju pod imenom ”Snovi mladih”, koja počinje u 19:30.

Treneri plesne škole “Zumba Visoko” Dino Hasanbegović i njegova partnerica Erma Dautović su nam rekli o čemu se zapravo radi.

“Snovi mladih je performans koji će predstaviti umijeće mladih i talentovanih ljudi sa područja naše općine. Noć umjetnosti je nešto drugačije od svih dosadašnjih manifestacija. Ovim performansom po prvi put okupljamo sva udruženja i klubove koji imaju dodira sa kulturom i umjetnošću, te tako visočkoj publici želimo pokazati sve talente našeg grada na jednom mjestu. Ovakav događaj dolikuje našem gradu, jednom od najpriznatijih i najuspješnijih njegovatelja kulture. Umjetnost je oduvijek dio čovjekovog života, bez obzira kroz šta prolazili. Nadareni je stvaraju, ali je svima data da je uzmu, da uživaju u njoj ili žive s njom. S obzirom na svoj oblik, ton i temu, različite vrste umjetnosti nas kao pojedince privlače na mnogo načina, pa radi toga je i osmišljen raznolik program, za svakoga nešto”, kazali su organizatori.

Svi koji su zainteresovani za ovaj događaj imat će priliku da uživaju u muzičkim izvedbama Naide Bešlagić, članova Instituta za muziku, teatar i multimediju ( Negra Čičić, Ajsela Zoronjić, Andrea Krasnić, Alen Hadžić ) koji će izvesti numeru iz mjuzikla ,”Footloose” , Emira Pihljaka, Emine Bijedić, te u performansima članova plesne škole  “Zumba Visoko” iz Visokog i Kaknja, klubova ritmičke gimnastike “Pirueta” i “KRG Visoko”, Kulturno umjetničkog društvo Visoko (KUD), kao i članova škole manekenstva Džejle Glavović-Očuz i Jasne Burko.

Dođite i pogledajte različitosti stvaralačkih sposobnosti i vizija mladih ljudi.

Karte se mogu kupiti, po cijeni od 3 KM, na ulazu u Gradsko kino Visoko na dan manifestacije i mogu se naručiti putem Facebook stranice “Zumba Visoko”.

Proudly powered by WordPress