Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Faruk Halilbegović dodao čak 11 golova za pobjedu Zaglebie Lubina

Sinoć je, u okviru završnice poljske rukometne PGNiG Superlige, odigrano drugo kolo Playouta, u kome se ekipa Visočanina Faruka Halilbegovića, Zaglebie Lubin, bori za opstanak u ovoj ligi.

Halilbegović, koji je u sjajnoj formi, odigrao je jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri, te je predvodio svoj tim do pobjede od 32:27 nad ekipom Slask, upisavši u ličnu statistiku čak 11 postignutih golova. Na početku utakmice Slask se nadmetao sa domaćom ekipom, no Halilbegović je sjajnom igrom nametnuo svoj ritam, te je već u 13. minuti na svom kontu imao 5 postignutih golova, pri rezultatu 6:1. No, nakon kraće pauze gosti se vraćaju gotovo u rezultatski egal, čime utakmicu vraćaju na početak, ali Halilbegović koji je namjestio nišanske sprave do kraja poluvremena vraća prednost svojoj ekipi, te rezultat na poluvremenu glasi 16:13 u korist Zaglebie Lubina. Također, već na poluvremnu Halilbegović ima upisanih 9 golova.

U drugom poluvremenu ekipa Zaglebie Lubina znalački održava prednost, ne dopuštajući protivniku da se približi više od 2-3 gola razlike, a veliku ulogu odigrao je Patryk Malecki, golman domaćih, koji je zazidao svoju mrežu i odbranio čak 4 penala. Halilbegović je, također, dodao još dva gola u nastavku utakmice, kojima je pripomogao svom timu i u ličnu statistiku karijere zabilježio jednu od najplodnijih utakmica, na kojoj je i bio najbolji igrač, donijevši ekipi važnu pobjedu.

Ovom pobjedom Zaglebie Lubin primakao se glavnom konkurentu Wybrzeze Gdansk, koji ih je savladao u prvom kolu playouta, te sada na tabeli su izjednačeni sa istim omjerom pobjeda i poraza, ali blagu prednost ima Wybrzeze Gdansk zbog bolje gol razlike. Do kraja playouta ekipa Faruka Halilbegovića odigrati će još četiri kola, u kojima će tražiti najbolje rezultate kako bi se održali u elitnom rangu takmičenja. Zasigurno da će Halilbegović, kao najbolji strijelac, dati veliki doprinos svojoj ekipi, koja se bori za opstanak.

Proudly powered by WordPress