Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Čekajući novog predsjednika OO SDA: Husić, Mušinbegović i Semić ostaju na čelu SDP-a, SBB-a i DF-a?

U sjeni političkog show programa kojeg nam je na lokalnom nivou priredila OO SDA Visoko, a vezano za unutarstranačke izbore možda smo malo i zapostavili aktivnosti drugih političkih stranaka. Kao i OO SDA i OO SDP-a nakon reevidencije članstva treba da dobije novog predsjednika i organe stranke. Kako saznaje Visoko.co.ba najozbiljniji kandidat za novi mandat je aktuelni predsjednik Muhamed Husić, posebno ako se ispostavi tačnom informacija da aktuelna zastupnica u Federalnom parlamentu Jasmina Zubić i nije zaniteresovana za ovu poziciju.

Kada je u pitanju OO SBB-a Visoko kod njih je situacija malo drugačija i specifičnija nego li u dvije prethodne stranke. Kongres SBB-a u novom terminu je zakazan za 25.04. u Tuzli. Suprotno od onoga kako je u SDA i SDP-u unutarstranački izbori se ne održavaju prije Kongresa delegati ove stranke će na Kongresu izabrati predsjednika Saveza te Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti. Sudbina Općinskih i Kantonalih organizacija i njihovog rukovodstva trebala bi biti razmatrana nakon Kongresa.

Navodno bi u ovoj godini unutarstranački izbori i promjene organa stranke trebali da se dese i u DF-u. Iz visočkog DF-a nismo mogli dobiti ni potvrdu ni demanti ove informacije, ali je jasno da će najjače političke opcije sa prošlih Općih izbora u narednu izbornu godinu ući sa djelimično ili potpuno izmjenjenim rukovodećim kadrovima.

Proudly powered by WordPress