Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sastanak uprave XXL Basketa: Počeli radovi na prostorijama i precizirani projekti za ljetni period

U toku jučerašnjeg dana održan je radni sastanak upravnog tijela Košarkaške škole “XXL Basket” Visoko, na kome je razgovarano o skoroj budućnosti škole i planovima koje ova škola ima za ljetni period. Također, razgovaralo se i o radovima na prostorijama škole, koji su u toku, kao i o treninzima u KSC “Mladost”, kojima je, odnedavno, obnovljen trenažni proces škole. Kratku izjavu povodom ovog sastanka dao nam je PR škole, Enes Hodžić.

Otvorenje prostorija u maju?

“Na jučerašnjem sastanku, kome su prisustvovali svi glavni članovi upravnog tijela škole, razgovarali smo o radovima koji su, također, jučer počeli na prostorijama škole. Naime, prije nekoliko sedmica govorili smo o tome u medijima kako su nam potrebni prijatelji i sponzori koji mogu pomoći u sanaciji prostorija, a u proteklih par dana pojavili su se prijatelji, koji su bili voljni pomoći, a o kojima ćemo uskoro kazati nešto više, pa smo tako startali sa grubim radovima na prostorijama. U toku mjeseca maja nadamo se da ćemo završiti sve radove i opremanje prostorija, te ćemo upriličiti otvorenje.” – kazao je Hodžić o renoviranju prostorija.

Postepeno povećavanje termina za treninge

Kada smo govorili o treninzima, PR škole nam je kazao da će sada postepeno broj termina biti povećan, te će na taj način polahko uvoditi svu djecu u pravi trenažni proces, budući da je do sada više fokus bio na prezentaciji škole.

“Također, predstavnik stručnog štaba donio nam je informaciju o tome kako se, nakon 2 treninga održana u KSC “Mladost”, broj djece na treninzima povećao, što nam je izuzetno drago, a posebno kada smo saznali da postoji još mnogo dječaka i djevojčica koji zbog školskih obaveza trenutno ne mogu biti na treninzima, ali će nam se pridružiti tokom ljeta. Ja još jednom ovim putem pozivam sve dječake i djevojčice da nam se pridruže svake srijede i četvrtka od 17:30 sati u dvorani i trenirajući druže se sa nama. ” – govorio je Hodžić o treninzima, zaključivši:

“Sve je besplatno, pridružite nam se obavezno!”

Novi logo i projekti za ljetni period

Ono o čemu smo još razgovarali sa PR-om škole jesu i projekti koje je udruženje planiralo provesti u toku ljeta.

“Nakon što smo, nažalost, neuspješno aplicirali na UNDP-ev grant za projekte, preostaje nam da se prijavimo na općinski grant za kulturu i sport, te se nadamo kako će u administraciji općine prepoznati potencijal naših prijedloga i da će odobriti novac za projekte koje mi planiramo preko ljeta. Naravno, u prvi plan tih projekata staviti ćemo košarku i sport općenito, ali također kroz aktivnosti u projektu mi težimo da djecu naučimo zdravim stilovima života i da ostavimo pozitivan trag u njihovom životu, kako bi se oni razvijalu u pravilnom smjeru.”

XXLBasket logo
Prijedlog za novi logo KŠ “XXL Basket” Visoko

“Osim odluke za pripremu novog projekta, dobili smo i nekoliko prijedloga za novi logo škole, a njih će u skoro vrijeme odabrati i odobriti uprava, te će taj logo biti dostupan za upotrebu.” – završio je svoje informisanje Hodžić, pokazujući nam jedan od prijedloga za logo.

Proudly powered by WordPress