Sastojci (za 10-12 ljudi):
Kora
32 (330 g) Oreo keksa, cijelih
1/2 kafene soljice (110 g) putera, rastopljenog
Čokoladno punjenje
200 g mliječne čokolade
100 g crne čokolade
200 ml slatkog vrhnja
Preliv
300 g svježih jagoda
sjeckani orasi, bademi, lješnjici (po želji)
Upute za pravljenje
1. Oreo kekse (sa punjenjem, cijele) stavite u blender da bi se pretvorile u mrvice. Kada je keks pretvoren u mrvice, dodajte mu rastopljeni puter, da se ujedini.
Na dno i ivice posude za pečenje 12 x 36 cm rasporedite keks i puter, stavite u frižider dok ne pripremite čokoladno punjenje.
2. Na laganoj vatri ugrijte vrhnje za kuhanje i u vrhnje dodajte sjeckanu čokoladu. Mješajte da se ujedini (1-2 minute).
3. Istopljenu čokoladu prelijte preko oreo kore, zatim u čokoladu stavite svježe jagode.
4. Kolač stavite u frižider na 2 sata ili preko noći. Prije posluživanja možete preko staviti i isjeckane orahe, bademe ili lješnjike.
Pogledajte video za pripremu: