Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Večeras koncert Josipa Nemeta u Franjevačkom samostanu

Večeras će, od 19:30 sati, u Crkvi Sv. Bonaventure pri Franjevačkom samostanu Visoko biti održan koncert vrhunskog hrvatskog harmonikaša, Josipa Nemeta, koji će se predstaviti publici uz pratnju Visočanina i bh. pijaniste Bartolomeja Stankovića.

Koncert će biti upriličen u okviru obilježavanja Dana škole Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, koji se obično obilježava u posljednjoj sedmici aprila.

S obzirom da je danas u cijeloj Bosni i Hercegovini proglašen Dan žalosti povodom, nemilih događaja u Zvorniku od prije dva dana, koncert će biti održan, ali s izmijenjenim i prilagođenim muzičkim repertoarom ozbiljne muzike.

Inače, Josip Nemet (Rijeka, Hrvatska) magistrirao je harmoniku na prestižnoj Sibelius akademiji u Helsinkiju (Finska), u klasi renomiranog profesora Mike Vayrynena. Također, pored Josipa Nemeta, gost ovog kocnerta biti će i izvanredni tenor takmičenja “Najljepši glas” u Herceg Novom 2015. godine, Emanuel Josić, koji je već nastupao u Visokom, a koji će Visočane ponovo počastiti arijama i canzonama na večerašnjem koncertu.

Za sve koji se odluče posjetiti ovaj koncert ulaz je slobodan!

Proudly powered by WordPress