Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTOGALERIJA: Let's do it Visoko!

Kao i prethodnih godina, i ove godine, Visoko je uzelo učešće u ekološkoj akciji „Let's do it- očistimo zemlju za jedan dan“.
Akcija se sprovodila danas, 09.05.2015.god., na nivou cijele Općine Visoko, na više lokacija u okviru više grupa.

Mi smo posjetili „Odred Izviđača Visoko“ koji su današnju akciju čišćenja odlučili obaviti na poligonu i području oko Vatrogasne službe.
Nakon okupljanja raje i prebrojavanja, akcija je počela u 10:00h, a trajat će do 13:00h, nakon čega će visočki Izviđaći uživati uz roštilj koji su pripremili za svoje članove.
Posjetili smo i djecu iz visočkih mekteba koji su zajedno sa svojim efendijama, obavljali akciju čišćenja u staroj kasarnoj „Ahmet Fetahagić“.

Lijepo je bilo vidjeti najmlađe kako su se rastrčali i čisteći otpad spašavali svoju okolinu.

„Let's Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 126 745 volontera, koji su očistili oko 11 500 tona otpada i zasadili 314 886 sadnica raznih vrsta drveća.
„Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 112 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 11.000.000 volontera. Zvanični organizatori „Let's Do It“ volonterskih akcija u našoj zemlji su Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva i Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke.
Danas je Let’s Do It pokretačka snaga pozitivnih društvenih promjena u Bosni i Hercegovini.
Svojim radom žele da građanima vrate nadu u bolje sutra i vjeru da ova zemlja može biti bolje i ljepše mjesto za život.

Da bi pogledali fotografije sa današnje akcije, kliknite ovdje.

Proudly powered by WordPress