Piletina marinirana na ovaj način savršena je za roštilj, no možeš je pripremiti i na gril tavici, upotpuniti krompirom, pečenim gljivama i povrćem i tako kod kuće napraviti pravu “roštilj atmosferu”. Ako još nisi isprobala ovu marinadu, možda će ti zvučati pomalo čudno, no vjeruj nam – oduševit će i tebe i tvoje goste i biti najtraženija stvar na tvom današnjem meniju!
Ovu marinadu osmislila je Rachel Ray, a mi je naprosto obožavamo!
Krećemo!
Šta ti je potrebno?
MARINADA:
3 velike kašike svježe iscijeđenog soka od limuna
3 velike kašike meda
3 češnja češnjaka – fino nasjeckanog
1 čajna kašika origana
1 čajna kašika kumina
120 ml maslinovog ulja
Sol i biber – po želji
MESO:
Ova količina marinade idealna je za 60 grama piletine. Možeš koristiti batke ili prsa – što već preferiraš.
Postupak:
Kako bi izbjegli kompliciranje i nepotrebno pranje hrpe posuđa, marinadu ćemo napraviti u plastićnoj vrećici. Ubaci sve potrebne sastojke za marinadu i dobro promiješaj, a zatim dodaj meso i potrudi se da se sve dobro pomiješa (pažljivo, ne želiš da vrećica pukne).
Zatvorenu vrećicu s mesom u marinadi ostavi u hladnjaku na najmanje sat vremena (idealno 2-3 sata), a zatim kreni s pečenjem.
Dobar tek!