Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Topčić Polje, godinu kasnije

U Topčić Polju je održana svečanost povodom završetka projekta obnove stambenih jedinica u kojem su učestvovali donatori: Federalni zavod PIO/MIO Mostar, Savez udruženja penzionera Federacije BiH, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice ZDK, Crveni polumjesec Ujedinjenih arapskih emirata, Crveni križ Federacije BiH, HO „Merhamet“ MDD, PPU „Džananović“ d.o.o. Zenica, „Elko-Marić“ d.o.o. Mostar, Sand Bau PUD Zenica „DSM-Trade“ d.o.o. Kakanj, „Srda-Comerc“ d.o.o. Zenica, Inženjerski bataljon Oružanih snaga BiH i JP VIK Zenica.

U maju prošle godine u vrijeme prirodne nesreće, tri buična potoka su nanijela milione tona mulja i pješčanog nasipa i bukvalno zatrpala naselje. Tada je zatrpano 50 kuća i skoro toliko ih je i oštećeno. Prioritet Općine Zenica bio je sanacija nastalih šteta i uklanjanje nanosa kojim su kuće bile zatrpane. Nakon toga krenulo se sa sanacijom objekata.
Projektom sanacije obuhvaćeno je 95 kuća, a uloženo je oko 600 000,00 KM. Za šest porodica čiji stambeni objekti više nisu bili za stanovanje, izgrađene su ili kupljene kuće.
Zaim Skopljak, predsjednik mjesne zajednice Topčić Polje je zahvalan lokalnoj zajednici, donatorima i mještanima koji su doprinijeli da danas iz Topčić Polja u svijet ode sasvim druga, toplija i ljepša slika, od one prije godinu dana.

Zahvaljujući naporima lokalne zajednice, brojnim donatorima i mještanima stvoreni su uslovi za nastavak svakodnevnih aktivnosti stanovništva u Topčić Polju. U ime Grada Zenica gradonačelnik Husejin Smajlović je u znak zahvalnosti svim donatorima uručio zahvalnice. Tom prilikom poručio je mještanima da se aktivnosti lokalne zajednice u Topčić Polju ovim ne završavaju. Bit će nastavljene i u narednom periodu.

 

Proudly powered by WordPress