Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočanka Lejla Imamović među 25 polaznika Akademije ravnopravnosti, prvi modul sa Duškom Jurišić

Završen je prvi modul Akademije ravnopravnosti, u organizaciji Friedrich Ebert i Sarajevskog otvorenog centra. Prvi u ciklusu od pet modula održan je u Sarajevu, a tiče se zaštite ugroženih grupacija stanovništva u BiH, ali i regiji. Posljednji će se održati u novembru mjesecu, gdje će se učesnici susresti sa poslanicima Hrvatskog Sabora i predstavnicima Vlade Republike Hrvatske, u Zagrebu.

Među 25 polaznika ove Akedemije je i Visočanka, Lejla Imamović. Interesantno je napomenuti, da je Lejla, po prijavi na konkurs, ušla u uži izbor i primljena na Akademiju na koju se prijavio veliki broj učesnika iz cijele BiH, uključujći državni i entiteske parlamente, te Skupštine kantona i Općinska, odnosno Gradska vijeća. Pored susreta i razmjene iskustava sa državnim i drugim zastupnicima, Lejla ističe da je se jako dojmio susret sa moderatoricom prvog modula ove Akademije, poznatom novinarkom FTV-a Duškom Jurišić, te kaže:

„Gospođa Jurišić je osoba koja ima zavidno političko znanje i veliki je poznavalac prilika u BiH, te mogu reći da su mi se tokom samog druženja i razgovora sa ovom uvaženom novinarkom i voditeljicom političkih emisija na FTV, rodile i ideje za otvaranje određenih pitanja u Domu naroda Parlamenta Federacije, koja ću svakako pokrenuti na nekoj od narednih sjednica ovog doma Federalnog Parlamenta.“

Proudly powered by WordPress