Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Crnac bez jaja

Interesantan naziv je privukao mnoge, a još kada su vidjeli da je riječ o jednoj vrsti slatkiša… Odmah su odlučili sebi priuštiti ovu poslasticu. Kolač je dobio pozitivne reakcije. Da li će se i vama svidjeti?

Sastojci

Za biskvit:
3 jogurta (3×180 g)
300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 žličice Sode bikarbone Dolcela By Podravka
maslac za premazivanje lima

Za glazuru:
150 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
120 g šećera
120 ml mlijeka

Priprema

  1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
  1. Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
  1. Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  1. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

Proudly powered by WordPress