Sastojci
- 5 jaja
- 5 žlic abrašna
- 1 žlica vanil šećera
- 2 velike pune žlicekakaa
- na vrh noža prašak za pecivo
- 5 žlica šećera
krema
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1šlagfix (učvrščivać za šlag)
- 2 velike žlice tekućeg meda
- 1vanil šećer ili limun šećer
Priprema
- Bjelanjke istuci u snijeg. Žumanjke izmutiti sa šećerom, dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 žlice snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i još lagano miješati dok smjesa bude jednolična.
- Izliti na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh (onaj iz pećnice). Ravnomjerno razmazati i peći na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola.
Znači biskvit se peče u velikom plehu da bude tanak i onda se prereže da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
- Vrhnje s šlagfixom istući u čvrsti šlag, dodati vanilin šećer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frižider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraže. Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju. Po želji se može peći u manjem plehu, onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti veću količinu šlaga, da bude deblje.
- U kremu i biskvit se može stavitilimun šećer umjesto vanilinog šećera (ili za kremu pola vrećice limun šećera, pola vanilinog).