Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kako spremiti Munchmallow tortu

Nova poslastica za vas!

SASTOJCI:

  • 10 bjelanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 100 gr mljevenih oraha
  • 4 žlice brašna
  • malo praška za pecivo
  • malo ribane limunove korice
  • KREMA:
  • 10 žumanjaka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 žlica brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 250 gr šećera
  • 700 ml mlijeka
  • 250 gr margarina
  • 4 kutije Munchmallowa (oko 20 kom)
  • 400 ml slatkog vrhnja

BISKVIT SA BJELANJCIMA I ORASIMA

11. 5 bjelanjaka izradite dok malo očvrsne, te postepeno dodavajte 5 kašika šećera.
2. 1 kašiku brašna pomiješajte sa malo praška za pecivo i dodajte u bjelanjke, kao i 50 gr mljevenih oraha i malo naribane korice limuna, te sve zajedno lagano sjedinite kuhačom ili pjenjačom.
23. Na dno kalupa postavite masni papir, pričvrstite ga obručem i ulijte smjesu (kalup koji sam koristila je 26 cm)
4. Stavite peći biskvit u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 10-15 minuta.
5. Ponovite postupak još jednom, tako da dobijete dva jednaka biskvita.

DVIJE KREME

3 51. Puding, šećer, vanilin šećer, brašno i žumanjke sjedinite mikserom sa malo mlijeka, a ostatak stavite da zakuha.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i na srednjoj vatri kuhajte dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Margarin sobne temperature izrežite na trakice i sjedinite sa kremom.
5. Odvojite kremu na dva jednaka dijela.
6. U jedan dio dodajte keksić od Munchmallowa koji ste odvojili od pjenastog dijela i izmrvili rukama.

 

SLAGANJE MUNCHMALLOW TORTE

1. Biskvit
2. Smeđa krema
63. Pjenasti dio Munchmallowa
74. Žuta krema
85. Biskvit
96. Šlag (po želji se može ukrasiti čokoladicama)
10

 

 

 

Proudly powered by WordPress