Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Biciklistička trka Sarajevo Grand Prix sa preko 1000 takmičara i ove godine prolazi kroz Visoko

U nedjelju, 14.6.2015. godine, Visoko će biti dio još jedne lijepe sportske priče. Tog dana učesnici Međunarodne biciklističke utrke Sarajevo Grand Prix 2015, koju organizira Biciklistički savez BiH, proći će i kroz Visoko na svom putu od Istočnog Sarajeva, preko Visokog do Kaknja, i dalje preko Busovače i Kiseljaka do ulica Sarajeva gdje će se utrka završiti.

Međunarodna UCI trka – Sarajevo Grand Prix, koja je kao sportski događaj već uvrštena u UCI kalendar, predstavlja okupljanje velikog broja biciklista iz preko 20 zemalja svijeta i preko 140 takmičara.

Oni koji vole biciklizam i uživaju da se rekreativno bave biciklizmom mogu da uzmu učešće u ovoj aktivnosti i dočekaju prefesionalnu trku.
U sklopu ove biciklijade, 14. juna, najavljuje se i obaranje Guinnesovog rekorda u najdužoj liniji biciklista na svijetu, što će projektu dati dodatnu medijsku pozornost i što će ponovo poslati pozitivnu poruku iz BiH u cijeli svijet.

Rekord koji se drži od oktobra 2010. godine iz Kalifornije jeste 916 biciklista jedan za drugim, a zanimljivo je da se na ovogodišnji Sarajevo grand prix prijavilo već 1265 takmičara, te prijave još uvijek traju.

Proudly powered by WordPress