Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Mala matura i svečani defile maturanata OŠ “Safvet beg Bašagić”

Večeras su ulicama Visokog prodefilovali “mali maturanti”, učenici završnih razreda Osnovne škole “Safvet beg Bašagić”, čiji završetak osnovnog obrazovanja je upriličen svečanim slavljem večeras.

U razgovoru za Visoko.co.ba dugogodišnji profesor matematike u ovoj školi, Zijad Kadrić, nam je kazao nešto više o ovoj generaciji “malih maturanata”:

“U školskoj 2014/15. godini Osnovna škola “Safvet beg Bašagić” ispraća sjajne učenice i učenike, koji će nadam se biti svijetla budućnost ovog grada. U ovoj generaciji je ukupno 105 maturantica i maturanata, koji će nakon završetka osnovne škole svoju sreću potražiti, nadam se, u nekoj od srednjih škola u Visokom.”

Također, OŠ “Safvet beg Bašagić” osim što ispraća učenice i učenike završnih razreda, ispraća i ovog sjajnog profesora matematike, Zijada Kadrića.

“Da to je moj mali jubilej i ovo je posljednja generacija koju ja izvodim iz ove škole. Izveo sam do sada dvije generacije i ovo je treća, te mi je iznimno drago i ponosan sam na sve moje bivše i sadašnje učenike. Naravno, nakon 40 godina red je da i ja idem u zasluženu penziju, te tako od 1. semptebra ću biti u penziji, a u ovoj školi sam predavao 12 godina, te se nadam da sam dao svoj doprinos njihovom obrazovanju.” – kazao je za Visoko.co.ba vidno zadovoljni profesor Kadrić.

Ekipa Visoko.co.ba čestita ovim “malim maturantima” želi sve najljepše u budućnosti, puno sreće u nastavku obrazovanja i odabiru naredne škole.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa ovog svečanog defilea, a također sve fotografije možete pogledati na našoj facebook stranici Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress