Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Lijep primjer komšija: Brojni Zeničani, Travničani i Kakanjci uživali u šetnji i iftaru na otvorenom

U organizaciji neformalne grupe Zeničana na čelu sa Afanom Abazovićem, danas je ukupno 43 učesnika bilo dio inicijative “Šetnja do iftara”, a koja je obuhvatila rutu Vjetrenice – Lug – Kuber – Gornja Zenica – Kljun – Vučjak – Mokušnice u dužini od 12 km.

– Kao organizatoru ove jedinstvene planinarsko-rekreativne ture drago mi je da su se brojni Zeničani, ali i Travničani i Kaknjci odazvali u velikom broju na jednu ovakvu aktivnost. Bilo je predivno hodati našom rutom i doživjeti iftar u jednom potpuno novom okruženju, sa prelijepim pogledom na grad Zenicu što je svakako jedan od najljepših načina da se provede prediftarsko i iftarsko vrijeme u Zenici – kazao je Afan Abazović za “Avazov” portal.

Teravih namaz na otvorenom
Teravih namaz na otvorenom

U toku mjeseca Ramazana planiraju organizovati još jednu sličnu turu, a o čemu će javnost svakako biti blagovremeno obaviještena.

Brojni učesnici ture također su oduševljeni ovom inicijativom, a koja predstavlja jednu potpunu novost i “osvježenje” u danima mjeseca posta.

Nakon što su tokom putovanja klanjali ikindiju i akšam-namaz, zajedno su iftarili na otvorenom što je poredstavljalo posebnu draž ovog pješačenja.

Proudly powered by WordPress