Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Držeći se za ruke, pjesmom pozvali na mir i zajedništvo

Učenici i studenti iz „Singschule an der Liebfrauenkirche“ iz njemačkog Koblenca, koji su prethodnih nekoliko dana bili gosti Franjevačke klasične gimnazije iz Visokog, na Starom mostu u Mostaru su izveli jedan izuzetno zanimljiv i dirljiv muzički performans, koji je iznenadio sve posjetioce koji su se zadesili na Starom mostu.

Ucenici most

Naime, učenici ove njemačke škole, tačnije pjevački zbor, na Starom mostu u Mostaru su izveli numeru „There is gonna be a revial“, koja govori o nadi i miru i koja poziva sve ljude na zajedništvo. Mladi njemački učenici, izvodeći ovu pjesmu i držeći se za ruke, na ovaj način su pozvali i ljude iz naše zemlje, kao i stanovnike Mostara, na mir i zajedništvo.

Zajednicka Mostar

Inače, osam učenika i studenata iz Koblenca boravi u našoj zemlji u okviru zajedničkog projekta „Latin bridge“, koji Franjevačka klasična gimnazija Visoko realizira uz podršku Fondacije „SHL – Schuler helfen Leben“. Saradnja između dvije škole kulminirala je prije dvije godine kada su u Visokom i Sarajevu održana dva koncerta pod nazivom „Koncert za mir – Better is Peace“.

Proudly powered by WordPress