Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Popularne nogometašice Škole fudbala “Spurs” iz Visokog nastavljaju sa uspjesima

Popularne visočke nogometašice, članice Škole fudbala “Spurs”, nastavljaju da nižu uspjehe na svim takmičenjima u Bosni i Hercegovini.

Nakon nesretnog poraza u finalu kvalifikacija Sportskih igara mladih u Sarajevu, kada su izgubile plasman na završnicu turnira zbog poraza od 3:0 protiv ekipe ŠFK Sarajevo, talentovane Spursice se nisu predale.

Na drugom kvalifikacionom turniru, koji je održan u Zenici, Spursice su svoju šansu potražile protiv mnogo ekipa, kako bi osigurale plasman na završnicu turnira, koja je planirana 22. augusta u Sarajevu.

U okviru turnira u Zenici u polufinalu Spursice su savladale ekipu ŽNK Čelik, rezultatom 2:0, a nakon toga su minimalnim rezultatom, u finalnoj utakmici, savladale ekipu Nepobjedive.

spursice nizu pobjede (2)
Spursice nakon pobjede u finalnoj utakmici u Zenici

Golove za ekipu Spursica na ovom turniru su postigle Lara Ganić, pojačanje iz Čelika, te Đejla Bešlić i Nizama Bešić.

Trener ekipe, profesor Tarik Agić, po završetku turnira izrazio je zadovoljstvo postignutim, ali smatra da ove djevojčice mogu i moraju igrati mnogo bolje, te će na tome poraditi u okviru priprema, budući da ih u Sarajevu, na završnom turniru, očekuju puno jači timovi. No, na kraju ipak naglašava da je u prvom planu nogomet, u smislu igre, zabave, emocionalnog zadovoljstva, što u konačnici uvijek pozitivno utječe na pravilan razvoj svih djevojčica iz ovog kluba.

Agić je, za portal Visoko.co.ba, najavio i veliki test za “pjetliće” ŠF “Spurs”, koji će uskoro gostovati na Grbavici kod ekipe Željezničara i na Ilidži kod ekipe Šampiona.

Proudly powered by WordPress