Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Aktivirajte “tačku sreće”

Postoji u našem tijelu organ o kojem se veoma malo priča, ali koji s pravom možemo zvati “tačkom sreće”.

I nije ga potrebno dugo tražiti. To je grudna žlijezda (timus). Smještena je u gornjem dijelu grudnog koša. Jednostavno ju je pronaći: treba samo staviti dva sastavljena prsta na jamu na prednjem donjem dijelu vrata, neposredno iznad grudne kosti. To će i biti približno mjesto timusa. Timus nazivaju “tačkom sreće”. Ova žlijezda pomaže u neutralisanju negativne energije, jačanju imunog sistema i cjelokupnog zdravlja.

22Kako aktivirati “tačku sreće”:
Blago lupkanje, maženje, masaža ove tačke su veoma efikasne metode koje pomažu podizanju energetske vibracije na viši nivo.

Ova žlijezda održava energiju našeg tijela. Zato, kada se u našem energetskom sistemu dešava disbalans, baš ta žlijezda može da pomogne. Ona je most između mozga i tijela. Za vrijeme stresa žlijezda se smanjuje, što dovodi do smanjivanja životne energije.

Stimulisati grudnu žlijezdu (timus) možete i pesnicom – kao Tarzan (samo blago lupkati, ne udarati se u grudi). Možete je lupkati ili maziti prstima, masirati. Radite to u trajanju od približno 20-30 sekundi i pri tome duboko dišite. Naravno, možete izgovarati i neku pozitivnu afirmaciju u tom trenutku.

Saznaćete kada se vaša “tačka sreće”  aktivirala – imaćete osjećaj da vam prolaze žmarci po tijelu, tj. osjećaj radosti i sreće. Može proći određeno vrijeme dok ne osjetite nešto. Radite ovakvu vježbu svaki dan i sigurno ćete doživjeti njenu efikasnost, donosi Uspesnazena.com.

Ako imate česte napade panike, anksioznosti, stresa – radite to nekoliko puta dnevno i bićete u mogućnosti da vratite svoju životnu ravnotežu.

 

Proudly powered by WordPress