Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Koalicija SDP, DF i SBB, vrata otvorena i za SBiH

Predsjednici Demokratske fronte, Saveza za bolju budućnost i SDP-a  sastat će se sutra u Sarajevu gdje će između ostaloga razgovarati o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, sa posebnim osvrtom na krizu vlasti u Federaciji BiH, saznaje novinska agencija Patria.

Željko Komšić, Fahrudin Radončić i Nermin Nikšić razmotrit će i mogućnosti pravljenja nove parlamentarne većine u Federalnom parlamentu, s obzirom da manjinska Vlada SDA- HDZ BiH nema više podršku u ovom zakonodavnom tijelu.

Vrata za eventualno novu koaliciju otvorena su i za Stranku za BiH (SBiH), koja je danas zaustavila najavljeno potpisivanje koalicije sa strankama SDA i HDZ BiH.

Predsjednik SBiH Amer Jerlagić potvrdio je za agenciju Patria da SBiH neće potpisati koalciju sa SDA i HDZ BiH u četvrtak iako su tu mediji tokom dana bili najavili, dodajući da je SBiH dobila ponudu od DF-a, SDP-a i SBB-a da im se pridruži.

– Nije bilo nikakve direktne ponude nekog od predsjednika ovih stranaka, ali nam je preko posrednika poslana poruka da su nam otvorena vrata kod ovih stranaka – rekao je Jerlagić.

Govoreći o eventualnom potpisivanje koalicije i sa jednom ili drugom stranom Jerlagić je rekao da SBiH ne zanimaju pozicije u vlasti, već programi koji će zemlju izvući iz krize, te da će SBiH podržati onu stranu koja bude sprema zajedno sa njima graditi BiH, piše NAP.

Proudly powered by WordPress