Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FBiH izgubila kontrolu nad robnim rezervama, direktor Bavrka odluke donosi sam

Direktor Federalne direkcije robnih rezervi Tončo Bavrka zaposlio je u Direkciju i kćerku svog prethodnika Hrvoja Dragoje, izvjesnu Neru Dragoje, saznaje bh. novinska agencija Patria.

Vlada Federacije donijela je u aprilu ove godine Odluku o zabrani zapošljavanja u institucije Vlade FBiH. Ta odluka na snazi je sve do 1. septembra ove godine, no Bavrka nije ispoštovao Odluku Vlade, pa je tokom juna (?) u Direkciju zaposlije izvjesnu Neru, tvrde izvori Patrije iz Direkcije.

http://www.visoko.ba/suplje-cisterne-zovko-oil-pronevjerila-oko-29-miliona-litara-goriva-robnih-rezervi-fbih/

Direkciju već neko vrijeme potresa afera o milionskom kriminalu, a ona je naročito eskalirala u vrijeme kada je Bavrka došao na čelo Direkcije. Centar za istraživačko novinarstvo objavio je sredinom jula detaljnu analizu o nezakonitostima u Federalnoj direkciji robnih rezervi. Iz CIN-a otkrivaju kao je iz Direkcije nestala nafta vrijedna oko 6,4 miliona KM, te žito u vrijednosti oko 1,6 miliona.

Kukolj u Robnim rezervama Federacije

Novinska agencija Patria početkom godine došla je do dokaza o tome da Istražitelji prikupljaju dokumentaciju koja bi mogla dokazati i kriminal prilikom nestanaka konzervi mesa iz skladišta firme “Farmko” iz Širokog Brijega, a koje su također bile u vlasništvu Federalne direkcije za robne rezerve.

Proudly powered by WordPress