Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Edin Džeko sve bliže Romi, City smanjio obeštećenje na 23 miliona eura?

Roma i City već dugo vremena vode pregovore i čini se da je engleski klub konačno odlučio da popusti i da smanji cijenu za našeg golgetera na 23 miliona eura

Nakon što je klub napustio Stevan Jovetić i naš kapiten je na izlaznim vratima, posebno imajući u vidu činjenicu da je nakon dolaska Bonyja zimus, te Steerlinga u ljetnom prelaznom roku, konkurencija u napadu postala žestoka.

Kako je upravo objavio ESPNFC.com sada bi trebalo očekivati da se posao ozvaniči, obzirom da je Edin već ranije sve dogovorio s Romom i da su na Etihadu ionako već bili spremni na odlazak bh. napadača, koji nije dobijao previše prilike za igru ni u prijateljskim mečevima pred početak nove sezone. I sam Pellegrini je već najavio mogućnost da Džeko napusti City.

Pregovori su bili zapeli oko visine obeštećenja. City je tražio 30 miliona, a Roma nudila 20 miliona eura plus bonuse. Izgleda ipak, da je postignut kompromis na visini od 23 miliona eura i da će se naš igrač pridružiti kolegi iz reprezentacije, Miralemu Pjaniću.

Proudly powered by WordPress