Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Goran Kovačević: Zubac nije adekvatno kažnjen

Docent sa fakulteta za Kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu Goran Kovačević komentarišući smjenu direktora SIPA-e Gorana Zubca rekao je večeras za Dnevnik Hayat TV da je nakon slučaja Zubca evidentno da se u Bosni i Hercegovini odgovara tek kada se izgubi politička podrška, prenosi novinska agencija Patria.

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Goran Zubac smijenjen je danas sa ove pozicije, zbog nesavjesnog rada tokom demonstracija u Sarajevu 7. februara prošle godine, kada je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, zgrada Kantona Sarajevo, zgrada Općine Centar i nekoliko drugih objekata jer je odbio poslati Specijalnu jedinicu da pomogne pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Kovačević je u intervjuu podsjetio da je Zubac državu BiH oštetio za oko 340.000 KM. Istovremeno, vjeruje, sam sudski postupak protiv Zubca koštao je baš toliko, pa se zbog toga i ne može govoriti o adekvatnoj kazni koju je Sud izrekao sada već bivšem direktoru SIPA-e.

– Možda mu ovo čak bude i odskočna daska da se počne baviti politikom – rekao je Kovačević. Dodao je da je dobar primjer kako politika štiti svoje ljude u vlasti, osim Zubca, možda i Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je na toj funkciji još uvijek samo jer ima političku zaštitu, prenosi NAP.

Proudly powered by WordPress