Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Moja bajka – grad, ulica i park”: Konkurs za najbolji crtež, pjesmu i priču

Savez udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH raspisao je konkurs za najbolji dječiji crtež, pjesmu i priču o temi “Moja bajka – grad, ulica i park”, koji će biti otvoren do 5. oktobra.

Iz Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH navode da mogu sudjelovati učenici osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine i međunarodnih škola u BiH, a rezultati će biti objavljeni na web stranici Saveza i na facebook profilu.

U okviru glavne teme predložene su uže teme “Moja omiljena bajka”, “Svijet mašte”, “Mjesto, gdje je sve lijepo”, “Sve boje duge”, “Moj grad”, “Omiljeno mjesto u mom gradu”, “Park u mom mjestu”, “Moja ulica”, “Igre u mojoj ulici”, “Igre u mom parku”.

Predviđeno je šest prvih nagrada (tri u kategoriji osnovnih škola i tri u kategoriji srednjih škola) za najbolji crtež, najbolju pjesmu i najbolju priču.

Prve nagrade su knjiga “Naša vizija budućnosti – inkluzija osoba s cerebralnom paralizom i inaktivitetna osteoporoza”, objavljivanje crteža, pjesme i priče u prvoj sljedećoj knjizi Saveza i na web stranici Saveza.

Planirano je i šest drugih nagrada (tri u kategoriji osnovnih škola i tri u kategoriji srednjih škola) za crtež, pjesmu i priču. Druge nagrade su objavljivanje crteža, pjesme i priče u prvoj sljedećoj knjizi Saveza i na web stranici Saveza.

Bit će dodijeljeno i šest trećih nagrada (tri u kategoriji osnovnih škola i tri u kategoriji srednjih škola) za crtež, pjesmu i priču. Treća nagrada je objavljivanje crteža, pjesme i priče na web stranici Saveza.

Konkurs je raspisan povodom obilježavanja Dana osoba s cerebralnom paralizom FBiH (17. oktobra), četvrte godišnjice Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH (Savez) i Dječije nedjelje.

Proudly powered by WordPress