Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Do kada će građani Visokog plaćati najskuplje gorivo?

Iako smo već ranije pisali o ovakvim i sličnim problemima građana, problem skupljih naftnih derivata na visočkim benzinskim pumpama, u odnosu na one u susjednim gradovima kao što su Breza, Kakanj i Ilijaš uvijek je aktualna tema među građanima.

Naime, iako je gorivo u prethodnih nekoliko dana pojeftinilo i premda su zabilježeni historijski padovi cijena nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu, što odmah implicira i promjene na mikro tržištu, visočke benzinske pumpe i dalje u svojoj ponudi drže cijene goriva kakve su bile i prije poskupljenja. Nakon nekoliko pritužbi građana, a kao predstavnici naroda i članovi redakcije Visoko.co.ba, najvjernijeg građanskog portala u Visokom, dali smo se u lov za cijenama na benzinskim pumpama u našem gradu i nismo morali tragati dugo kako bismo vidjeli evidentnu razliku u odnosu na benzinske pumpe u susjednim gradovima.

Benzinska pumpa INA
Benzinska pumpa INA

Prema svemu viđenom možemo zaključiti da visočki dobavljači naftnih derivata i dalje drže svoju riječ, ne želeći da ustuknu pred žalbama običnih građana, zbog čega na kraju plaćaju svojstven danak, jer građani iz prijeke potrebe odlaze u susjedne gradove, kako bi u svog “ljubimca” nasuli gorivo za manje novca.

Ipak, iako su mnogi svjetski stručnjaci najavili kako će se svjetska ekonomija drastično promijeniti variranjem cijena nafte, izgleda da ćemo mi u Visokom morati sačekati na te promjene, uostalom kao i na sve promjene nabolje koje se dešavaju van zamišljenih bedema ovog grada.

 

Proudly powered by WordPress