Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šta Bakir, Dragan i Mladen trebaju naučiti od Kolinde?

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otako je izabrana za predsjednicu koristila je svaku priliku da se druži sa građanima svoje domovine, popriča sa njima, pruži im ruku, sasluša njihove probleme, piše bh. novinska agencija Patria.

Reklo bi se, dobar marketinški potez. Ali da li u svemu što radi Kolinda treba tražiti skriveno značenje.

Kako u njenom susretu sa hrvatskim košarkašima koje je jučer primila kako bi ih pozdravila i ohrabrila prije početka Europskog prvenstva u košarci i s kojima je napravila selfie fotografiju može se uopšte tražiti nešto neiskreno.

Dan poslije, Kolinda je na tribinama zagrebačke Arene. Bodri momčad u susretu sa Slovenijom.

I opet je Kolinda uspjela. Izazvala je pozitivne komentare, pokazala kako podržava sportiste i kako se država treba i mora brinuti za one koji iskreno brane boje Hrvatske.

No vratimo se u BiH. Da li bismo ovakav prizor mogli gledati i na jednom sportskom terenu. No, surova realnost briše tu pomisao. Barem u sadašnjem vremenu.

Košarkaški savez i ovaj put na Eurobasket otišao je “kratkih rukava” pa se valja nadati da “para neće zafaliti” te je jasno da se nismo pomakli s mrtve tačke niti su zlatni kadeti ikome bila lekcija.

Dok o tome misle oni koji su naučili već spašavati reprezentaciju bezbroj puta, pitam se da li će (i)kad Bakir, Dragan ili Mladen biti na tribinama i navijati svim srcem za plavo-žute ili slikati selfie sa sportistima?

Da li će ikad išta naučiti od naših susjeda ili će samo biti kraljevi poslije bitke?

Čekamo odgovor. Možda već sutra na Bilinom polju. Ko zna?

Proudly powered by WordPress