Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Aaron Ramsey: Možemo osvojiti tri boda u Zenici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 10. oktobra će igrati pretposljednji meč kvalifikacija za odlazak na Euro protiv Velsa u Zenici.

Naša selekcija u susretima protiv Velsa i Kipra (13. oktobra u gostima) mora ostvariti dvije pobjede te se nadati da Izrael neće osvojiti više od tri boda u duelima sa Kiprom i Belgijom.

Prvotimac engleskog Arsenala i reprezentativac Velsa Aaron Ramsey uvjeren je da će njegova selekcija u Zenici doći do trijumfa.

“Osjećamo da možemo osvojiti tri boda u Bosni i Hercegovini. Imamo samopouzdanje i vjerujem da ćemo uspješno završiti kvalifikacije”, rekao je Ramsey i dodao:

“Ponekad je lakše igrati utakmice u gostima, jer protivnik nastoji da napadne i postigne gol i tada je meč otvoreniji. Vidjeli ste protiv Izraela kako je teško igrati kada se ekipa brani sa 10 ili svih 11 fudbalera”.

Poslije osam odigranih kola u grupi B, Vels je prvoplasirani sa 18 bodova, slijedi Belgija sa 17, Izrael ima 13, naša selekcija je četvrta sa 11, Kipar je petoplasirani sa 9, dok je posljednja Andora bez osvojenog boda.

Proudly powered by WordPress