Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Treći gostujući remi Mladosti iz Kaknja

Nakon polovičnog uspjeha na gostovanjima u Banjaluci i Vitezu, nogometaši Mladosti uspjeli su ostati neporaženi u dvoboju sa Veležom i zabilježiti treći gostujući uspjeh.

Remi protiv Veleža ima posebnu težinu jer je osvojen protiv direktnog konkurenta za opstanak u društvu premijerligaša. Mladost je ostvarila željeni cilj. Jednom čvrstom, agresivnom i taktički zrelom igrom, zasluženo su osvojili jedan bod i Mostarce doveo u još teži položaj.

Velež je bolje otvorio utakmicu, preko Jankovića imao dvije prilike, ali je vratar Adnan Hadžić pokazao da se nalazi u odličnoj formi. U 31. minuti zrelu priliku imao je i Šišić, ali se istakao golman Bobić i spasio svoju mrežu. Najbolju šansu za Mladost imao je Edin Husić u finišu 1. poluvremena, ali je i njegov udarac Bobić uspio zaustaviti.

U nastavku su domaći imali veći posjed lopte, dvije dobre prilike preko mlađanih Pece i Zeca, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Trener Mladosti Ibro Rahimić zadovoljan je igrom i zalaganjem svojih igrača, te osvojenim bodom, čime je nastavljen kontinuitet dobrih igrara na gostovanju.

– Cilj je ostvaren i to je najvažnije. Igrali smo sigurno i odgovorno i da smo uspjeli realizirati brze kontre mogli smo i bolje proći. Ipak, neriješen rezultat je najpravedniji, jer su i domaći imali svoje prilike, kaže trener Mladosti Ibro Rahimić.

Proudly powered by WordPress