Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bojkotuju premijerku: Cvijanović za govornicom, poslanici opozicije izašli iz sale

Poslanici opozicije su održali obećanje i napustili salu Narodne skupštine Republike Srpske tokom izlaganja predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović, prenosi novinska agencija Patria.

Sjenicu su nastavili da prate iz skupštinskog hola. Današnju sjednicu poslanici NSRS započeli su raspravom o dnevnom redu, budući da su sa dnevnog reda skinute su tačke o genocidu nad Jermenima, zatim prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i prijedlozi o izradi prostornog plana.

Deklaracija o genocidu NDH-a nad Srbima, koju je prodložila opozicija nije ni bila uvrštena na dnevni red jer nije bila ispoštovana skupštinska procedura, što je odlučeno na kolegiju koji je održan jutros,

Narodna skupština Republike Srpske razmatrat će i Prijedlog zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, kojim su definisane vrste obaveznih osiguranja u saobraćaju.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima.

Poslanici bi trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju invalida, te Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske u periodu 1991 – 1996. godina, na prijedlog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, javlja ATV.

Proudly powered by WordPress