Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mešić: Ministrice Pendeš jeste li spremni podnijeti ostavku?

Mirsad Mešić, poslanik u Predastavničkom domu PSBiH uputio je pitanje ministrici odbrane BiH Marini Pendeš, pitajući je da li je spremna podnijeti ostvaku, jer je protiv nje podignuta optužnica, javlja reporter novinske agencije Patria.

– U Njemačkoj prema kojoj mi svi stremimo isto tako je ministar odbrane samo zbog sumnje da je počinio krivično djelo podnio ostavku – istakao je Mešić.

Ministrica Pendeš zbog poslovnog putovanja nije za sada odgovorila na ovo pitanje, a ona se tereti da je u svojstvu službene osobe i imenovane dužnosnice u institucijama izvršne vlasti, obnašajući dužnost zamjenice ministra za odbranu BiH, omogućila da se savjetniku u njenom kabinetu Ivi Miri Joviću isplaćuju pripadajuće plaće i naknade iako nije redovno dolazio na posao niti bio prisutan na radnom mjestu.

Na taj način, država je oštećena za iznos od oko 17.000 KM koliko je navedenom isplaćeno na ime angažmana u svojstvu savjetnika, te mu je na taj način pribavljena nezakonita imovinska korist, a država oštećena za navedeni iznos.

Proudly powered by WordPress