Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Danas se u KSC “Mladost” održava VIII Otvoreno karate prvenstvo “Visoko 2015.”

U Kulturno-sportskom centru “Mladost”, u Visokom, danas je otvoreno osmo po redu Otvoreno karate prvenstvo “Visoko 2015”, u organizaciji Karate kluba “Visoko”. Naime, ovim prvenstvom, odnosno, turnirom tradicionalno visočki karatisti pokušavaju održavati karate kulturu u našem gradu, te se svake godine trude ugostiti veliki broj prijatelja i sportista iz drugih zemalja u regionu, ali i iz drugih gradova BiH.

Prilikom posjete KSC “Mladost” naša ekipa razgovarala je sa Redžepom Građanom, glavnim trenerom KK “Visoko” i organizatorom ovog turnira.

“Karate klub ‘Visoko’ tradicionalno organizuje ovaj međunarodni turnir, na kojem se danas nalaze predstavnici Slovenije i Srbije, te predstavnici klubova iz oba entiteta, dakle iz cijele Bosne i Hercegovine. U okviru obilježavanja Dana općine Visoko mi smo već ustalili tradiciju organiziranja ovog turnira, te nam je izuzetno drago da se i ove godine možemo pohvaliti dobrom atmosferom i sjajnim odzivom učesnika.

Generalno, mi smo prezadovoljni, posebno organizacijom koja je na odličnom nivom, kao i podrškom nekolicine prijatelja i sponzora iz Visokog, koji su nam pomogli u organizaciji turnira.” – kazao je Građan, kao odgovor na naša pitanja o ovom prvenstvu, dodavši:

“Na samom turniru danas učestvuje oko 250 učesnika, iz preko 20 klubova, zajedno sa karate reprezentacijom Slovenije, ali ipak nismo ispunili zacrtanu kvotu i nadamo se da ćemo u narednim godinama imati mnogo veće odzive, a treba uzeti u obzir da je i islamski praznik bajram u toku.”

Visoko predstavlja 40-ak takmičara

Naravno, u skladu sa tradicijom Karate kluba “Visoko”, koji uvijek odnose vrijedne medalje i priznanja sa svih turnira, zanimao nas je i broj učesnika iz Visokog koji se danas bore za prestižna priznanja.

“Oko 40-ak Visočana, iz KK ‘Visoko’ danas se bore za medalje i priznanja ovog turnira, te se mi nadamo da će biti najbolji od najboljih, kao i uvijek, te na taj način osvjetlati obraz našem gradu. A izuzetno nam je drago da je tu i mnogo učesnika iz šire visočke regije, koji se bore za priznanja.” – kazao nam je Redžep Građan, na završetku našeg razgovora.

U nastavku pogledajte fotogaleriju koju je napravila naša ekipa na ovoj sportskoj manifestaciji.

Proudly powered by WordPress