Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

TACSO 2: Organizacioni razvoj sa fokusom na odgovorno i transparetno upravljanje

Drugi dan mjeseca oktobra u visočkom hotelu „Piramida sunca“ održan je trening za predstavnike organizacija civilnog društva na temu:

Organizacioni razvoj sa fokusom na odgovorno i transparetno upravljanje“  koji se realizuje u okviru projekta TACSO 2 – Tehnička asistencija organizacijama civilnog društva.

Na treningu su učestvovali po dva predstavnika odabranih organizacija civilnog društva iz Travnika, Zenice, Sarajeva i Visokog.

Bila je ovo dobra prilika da se pod stručnim nadzorom trenerica tima TACSO by VESTA predstavnici OCD upoznaju sa mogućnostima organizacionog razvoja sa fokusom na odgovorno i transparentno upravljanje organizacijama civilnog društva.

Prezentujući tematske cjeline : Integrisani model upravljanja organizacijom, potom IOM (integrirani organizacijski model) kontrolna lista i IOM model, te Planiranje prioritetnih akcija organizacija sa akcentom na odgovorno, transparentno i učinkovito djelovanje, učesnici treninga su spoznali manjkavosti i nedostatke koje imaju u svom radu a koji za posljedicu imaju teško ostvarive rezultate djelovanja.

Proudly powered by WordPress