Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

VIDEO: Visočanin Faruk Halilbegović – rukometna mašina iz poljskog Zaglebie Lubina

Upitate li Visočane za ime Faruk Halilbegović zasigurno ćete izmamiti mnogobrojne osmijehe na lica i uslijedit će salva pohvala za mladog rukometaša iz grada u kojem je, oduvijek, rukomet bio najvažnija, sporedna stvar na svijetu.

Mnogo je onih koji se prisjećaju mladića sa parketa KSC “Mladost” u redovima RK Bosna Visoko, koji je svoje prve rukometne korake napravio u Visokom, a koga će upravo ti “koraci” u visočkoj rukometnoj školi odvesti u sjajnu karijeru u dresovima mnogobrojnih europskih klubova, ali i u dresu rukometne reprezentacije BiH.

Faruk Halilbegović, tokom godina, izrastao je u svojevrstan rukometni i sportski brend iz Visokog, te rame uz rame sa mnogim drugim kolegama, sportistima, čiji korijeni dosežu do Visokog, postaje i jedan od najboljih ambasadora ovog grada.

Ovog puta donosimo vam jedan videoprilog sjajne igre Visočanina Faruka Halilbegovića, koji trenutno nastupa u redovima Zaglebie Lubina, a koji se takmiči u okviru poljske PGNIG rukometne lige. Mnogo bi se toga dalo kazati o igri ovog sjajnog rukometaša iz Visokog i njegovim uspjesima u toku karijere, ali vjerovatno će se svi naši čitaoci složiti da video govori mnogo više od riječi, stoga vas prepuštamo uživanju uz mnogobrojne, prošlosezonske golove našeg sugrađanina.

Proudly powered by WordPress