Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nenosioci u baražu složni: Svi priželjkuju Mađare, Slovenci mole Boga da izbjegnu Džeku i drugove

Švedski Aftonbladet objavio je zanimljivu anketu vezanu za predstojeći play off a u kojoj su učestvovali nogometni eksperti iz Norveške, Danske, Irske i Slovenije. Jedno od pitanja je bilo posebno zanimljivo a to je pitanje da rangiraju moguće protivnike po želji te da motivišu svoje odgovore.

Novinar norveškog Verdens gang-a  Trond Johanesson je izjavio slijedeće:

Mađarska, BiH, Švedska i Ukrajina. Mađarsku vidim kao ubjedljivo najlakšeg protivnika.To je tim koji smo pobijedili mnogo puta a činjenica da im je ključni igrač sredine terena 36-godisnji Zoltan Gera govori dosta toga o njihovoj kvaliteti. Poslije Mađarske, mislim da je dosta izjednačeno između Bosne i Hercegovine i Švedske ali vjerujem da je Švedska za nijansu jača jer imaju više iskustva iz ovakve vrste mečeva. BiH ima možda veći kapacitet od Švedske ali ima i dosta oscilacija u njihovoj igri. Ukrajina je prava ekipa iz noćne more, s njima smo igrali pet puta u zadnjih 15 godina i nikad im nismo dali ni gol.

Emmet Malone, novinar The Irish Timesa se složio sa kolegom iz Norveške.

Mađarska, BiH, Švedska i Ukrajina. Mađarska je protivnik kojeg priželjkujemo. Reprezentacija koja nije u stanju pobijediti Grčku ne može biti dobra nikako(!) Završili su na trećem mjestu u jako slaboj grupi. Ukrajina je daleko najteži protivnik, dalek put, neprijateljska atmosfera i igrači koji igraju u dobrim klubovima..

Urednik danskog Ekstrabladeta Sune Odér je bio slicnog misljenja.

Madjarska, Svedska, BiH i Ukrajina. Madjarska i Svedska bi nam bili protivnici iz snova. Istina je da Svedska ima jaku reprezentaciju ali s obzirom na ogromnu psiholosku prednost koju imamo zahvaljujuci pobjedama nad njima u zadnjih nekoliko godina. Bosna i Hercegovina je pravi dzoker sa ogromnim kapacitetom ali Ukrajina je definitivno najtezi protivnik i bila bi prava nocna mora da nas izvuku protiv njih.

Klemen Kos, urednik Nogomanije, najveceg nogometnog portala u Sloveniji je za divno cudo izabrao Ukrajinu za najpozeljnijeg protivnika.

– Ukrajina, Madjarska, Svedska i BiH. Imamo dobar omjer sa reprezentacijama iz bivseg Sovjetskog Saveza dok nam je sa Bosnom i Hercegovinom potpuno obrnuto. Cesto nam se znalo desiti da imamo problema i sa dobro organizovanim i disciplinovanim skandinavcima.

Na pitanje da li misli da ce domaca utakmica Play off-a biti rasprodana Kos je rekao:

Stvorena je jedna jako negativna atmosfera oko reprezentacije i selektora Kataneca jer smo u jednoj slaboj grupi zavrsili tek treci sto je bilo ispod ocekivanja javnosti. Selektor je u zavadi sa medijima i navijacima tako da vjerujem da bi samo u slucaju da igramo sa BiH ili sa Svedskom (zbog Ibrahimovica) stadion mogao biti pun. Tesko je vjerovati da bi ga napunili Madjarska ili Ukrajina…

Proudly powered by WordPress