Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prva liga FBiH: Bosna – Sloga Ljubuški 0:0 (0:0)

KRAJ UTAKMICE

Bosna nije uspjela postići pogodak proitv žilave ekipe Sloge i nakon pet domaćih pobjeda dolazi i do prvog remija, a inače prve neriješene utakmice u prvenstvu. Na kraju Bosna – Sloga 0:0, a 200 gledalaca ne može biti zadovoljno viđenom igrom.

80’ – U Lukama i dalje bez golova. Bosna izvršila i treću izmjenu, a u igri je Daniel. Iako ima potpunu inicijativu, Bosna teško dolazi do prilike za gol. Gosti zadovoljni jednim bodom i sve više vremena provode u opstrukciji igre i ležanju na terenu.

70’ – Još jedna izmjena kod Bosne, Klarić je ušao umjesto Selimovića, a u međuvremenu je Hodžić imao još jednu priliku, ali je njegov šut blokiran. Gosti potpuno bezopasni u drugom dijelu.

60’ – Bosna ponovo preuzela inicijativu, a u 57. minuti Handžić je oboren u šesnaestercu gostiju od strane golmana i jednog odbrambenog igrača, međutim sudija se nije oglasio. Gosti se u ovim trenucima povukli na svoju polovinu terena i brane se.

50’ – Prva izmjena kod Bosne, umjesto Čomage na terenu Kadić. Bosna u ovim trenucima imala priliku da iz slobodnog udarca sa 20 metara ugrozi gol gostiju, ali Hodžić slabo šutirao.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Završeno je prvo poluvrijeme u Visokom. Bosna nakon početne inicijative i dvije prilike, nije uspjela nametnuti svoju igru i doći do pogotka, a u drugom dijelu prvog poluvremena gosti bili mnogo opasniji, zahvaljujući dobroj intervenciji Bekana u 35.minuti Bosna ima neriješen rezultat nakon prvog dijela igre.

40’ – Gosti sve ozbiljniji u Visokom. U 35. minuti Ramić izašao sam pred Bekana koji zaustavlja njegov šut sa svega pet metara. Kod Bosne “požutio” Eldin Hodžić.

30’ – Nakon prvih pola sata igre prvi žuti karton za goste zaradio Stjepanović. Nešto više gledalaca na stadionu Luke, međutim splasnula je početna inicijativa Bosne, tako da su gosti nešto opasniji,  a izveli su i dva kornera, iz kojih nisu ozbiljnije ugrozili gol Bosne.

22’ – U 17. minuti gosti imali priliku, međutim pomoćni sudija signalizirao ofsajd, a minuti nakon toga još jedna poluprilika za Slogu. U ovim trenucima Bosna stala, a gosti se razigrali.

11’ – Nova stopostotna šansa za Bosnu, Hodžić je izašao ponovo sam pred gostujućeg golmana, ali ni ovaj put Bosna ne stiže do gola. Potpuna ofanziva i dominacija Bosne, pred nekih stotinjak gledalaca na stadionu u Lukama.

4’ – Prvu priliku na utakmici imala je Bosna već u desetoj sekundi utakmice kada je Handžić izašao sam pred golmana, koji je zaustavio njegov šut.

3’ – SASTAVI:

NK Bosna: Bekan, Hodžić, Mujezinović, Krajišnik Ad. Hodžić, Handžić, Čulov, Karavelić, Mujkić, Čomaga, Selimović.

Sloga Ljubuški: Brkić, Senić, Šaravanja, Jokić, Serdarević, Ramić, Pinjuh, Kraljević, Stjepanović, Mousa, Branjković.

Na stadionu Luke Bosna danas dočekuje ekipu Sloge iz Ljubuškog u okviru Prve lige FBiH u nogometu. Kao i do sada prijenos utakmice možete pratiti samo na Visoko.co.ba.

Proudly powered by WordPress