Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Renfroe i Đedović vrlo dobri u pobjedi Bayerna

Košarkaši Bayerna u odličnoj utakmici porazili su Khimki rezultatom 69:60 u drugom kolu Eurolige. Bavarski klub odlično otvara utakmicu. Tokom prve četvrtine sve im je išlo od ruke, pa su u jednom trenutku otišli i na plus jedanaest. Ipak Khimki do kraja dionice uspijeva ublažiti zaostatak i na pauzu otići sa zaostatkom od šest poena.
I u drugom periodu Bayern je dominantan, a kao plod takve igre došla je prednost od 18 poena. Na kraju su Rusi morali biti zadovoljni sa minus 13 koliko su zaostajali na poluvremenu. Khimki u trećoj dionici donekle uspijeva uhvatiti priključak, ali više od minus osam nisu uspjeli ostvariti.
Posljednju četvrtinu Bayern je dočekao s rezultatom 59:51. U posljednjoj četvrtini Khimki je imao užasan procenat šuta što je domaćin iskoristio upisavši važnu pobjedu. Vrijedi istaći odličan nastup bh. reprezentativca Alexa Renfroea koji je imao double – double učinak. Postigao je 10 poena, pridodao je 11 skokova i pet asistencija, dok je najefikasniji u timu Bayerna bio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Nihad Đedović sa 16 poena i osam skokova.

Proudly powered by WordPress