Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pobjeda RK Kakanj u trećem kolu Prve lige FBiH – grupa sjever

Rukometni klub Kakanj je u okviru trećeg kola Prve lige FBiH grupa Sjever u komšijskom derbiju savladao ekipu ”Čelik Juniora” rezultatom 29:25.

Početak meča pripao je gostima, najviše zahvaljujući sjajno raspoloženom golmanu Vidimliću koji je uspio da odbrani čak četiri sedmerca domaćim igračima. Iako su Zeničani igrali sjajno odbranu u prvih pola sata igre na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću domaćih (11:10).

U nastavku mnogo bolja igra izabranika Nedžada Zaimovića, koji preko raspoloženih Bjelopoljaka i Bevrnje u jednom momentu odlaze i na plus sedam. Na kraju su Kakanjci slavili sa četiri gola razlike, 29:25.

Najefikasniji igrač utakmice bio je igrač Kaknja, Adnan Bevrnja sa osam postignutih golova, Admir Bjelopoljak je dodao sedam, a Begagić i Hadrović po četiri gola. Adnan Fejzović je na golu Kaknja imao 16 odbrana.

Kod gostiju najefikasniji je bio Edin Gušić sa šest postignutih golova, Kenan Muslić je postigao pet, a Adi Pašalić četiri. Golmani Vidimlić i mladi Hodžić su također pružili fenomenalnu partiju.

”Prvo poluvrijeme je donijelo dosta dobru odbranu moje ekipe, ali napadački nismo baš najbolje djelovali. U drugom poluvremenu mnogo ozbiljnija igra mojim igrača, pokazali smo ko je bolji u ovom momentu. Sam tok utakmice u drugom poluvremenu nam je išao u prilog tako da smo mogli malo više i rotirati. Zadovoljan sam odbranom, na čemu i zasnivam svoju igru i najbitnije je da smo upisali tri nova boda i sada se već okrećemo našem narednom susretu u Sanskom Mostu.” rekao je nakon meča trener domaćih Nedžad Zaimović.

Proudly powered by WordPress