Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Senad Hadžifejzović u posjeti piramidama: Istina pobjeđuje

U Visokom se u posjeti piramidama vrlo često mogu sresti i neka vrlo poznata lica . Ovih je dana Bosanska dolina piramida ugostila i Senada Hadžifejzovića, vlasnika Face TV-a i svima dobro poznato lice sa malih tv ekrana.  Porodica Hadžifejzović, Senad, supruga mu Lejla i sinovi  Ali i Sami, proteklu su nedjelju proveli u cjelodnevnom obilasku  arheoloških lokacija u Bosanskoj dolini piramida: Bosanske piramide Sunca i Mjeseca, Tumulusa u Gornjoj Vratnici i prahistoriskog kompleksa tunela Ravne i lokacije Belvedere.

Senada je najviše impresionirao  naučni pristup i multidisciplinarno istraživanje, kao i činjenica da su svi rezultati do kojih se došlo krajnje transparenti.   Kad je nešto istina, kako kaže, onda tu nema šta da se krije, a istina na kraju uvijek mora pobijediti.  Supruga Lejla najviše se zanimala za energetski aspekt i ljekoviti uticaj tunela na astmu kod ljudi.

Porodicu Hadžifejzović oduševio je i veliki broj stranih gostiju koje su mogli sresti na ulazu u tunele Ravne. Organizovane grupe posjetilaca iz Njemačke, Slovenije, Slovačke, Češke, Velike Britanije i Madžarske koje su u BiH doputovale isključivo zbog Piramida. Činjenica je da Piramide rebrendiraju turističku ponudu naše zemlje u svijetu i pozicioniraju BiH kao zemlju prvih europskih piramida.

Veliki čovjek i legenda Senad Hadžifejzović, ne bi bio to što jeste da na kraju nije ubacio i dozu humora u cijelu priču.

„Do sada sam uvijek govorio da imam trideset tri, a sada se zbog energije piramida osjećam  još najmanje deset godina mlađim“.

Proudly powered by WordPress