Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Olovo: Džemal Memagić od plate stipendira učenike i studente

Načelnik Opštine Olovo Džemal Memagić tri godine zaredom od plate izdvaja sredstva za stipendiranje učenika i studenata sa područja opštine. Do sada je izdvojio 85.000 KM.      Svake godine broj zainteresovanih za stipendiranje se povećava. Prve godine dodijeljene su stipendije za 15 učenika i 10 studenata, prošle godine broj se povećao na njih 60, a visina stipendije je od 200 do 400 KM, rekao je za Agenciju ONASA načelnik Memagić.

Prije sedam dana raspisan je javni konkurs za dodjelu stipendija iz ličnih sredstava učenicima i studentima za školsku 2015/16.godinu, koji je još otvoren.

“Kriteriji za dodjelu stipendije su da niste vanredni student, da ne ponavljate školsku godinu i da ste sa područja opštine Olovo”, dodao je on.

“I prije nego sam postao načelnik pomagao sam ljudima, imam svoju firmu, i zato kad imaš, treba da podijeliš sa drugima koji nemaju. Ja sam rano ostao bez jednog roditelja i bila mi je želja da mi neko pomogne, samim tim ostalo je u meni da i sam nekome pomognem. Došlo je vrijeme za to”, kazao je Memagić.

Proudly powered by WordPress